Telefon: +420 723 190 019 | Email: omsbreclav@email.cz | Adresa: Šilingrova 9, 690 02 Břeclav | ČÚ: 203490417/0600 | IČ: 67777074 | Datová schránka: 

Střelecké závody Rakvice

V sobotu 1.6.2024 se na střelnici v Rakvicích uskutečnily tradiční střelecké závody pořádané Mysliveckým sdružením Rakvice. Počasí nás letos trošku napínalo, ale nakonec nám to vyšlo a trénink i samotný závod proběhly za příjemného slunečného počasí. Jako obvykle byl dostatek výborného jídla a pití, takže si na své přišli i ti návštěvníci, kteří nepřijeli přímo soutěžit ve střelbě. V letošním roce jsme bojovali o něco více se „vzpurnými bioholuby“, kteří vzdorovali brokům více, než bylo potřeba. Problém jsme nakonec vyřešili tím, že se před samotným závodem posunuly střelecké stanoviště o něco blíže k vrhačce a výsledky se dostavily záhy. Počty zásahů se oproti tréninku dost znatelně zlepšily.

Jak je již zvykem, nejdříve se soutěžilo v kategorii jednotlivců a následně přišla na řadu soutěž družstev. Stejně jako v minulých letech jsme soutěžili ve střelbě na americký trap. Jednotlivci stříleli 2x20 terčů a v družstvech 3x15.

V jednotlivcích obhájil loňské vítězství pan Róbert Takácz, na druhém místě se umístil Fabio Dalla Costa a na třetím místě Ing. Radek Švarc. Každý rok vyhlašujeme také vlastní mini soutěž mezi členy MS Rakvice. V této kategorii zvítězil Ing. Radek Švarc, na druhém místě se umístil pan Bronislav Malinka a třetí pozici obsadil Jan Kadlec. V kategorii družstev zvítězilo družstvo ze Slovenska, jehož členy byli pánové: Róbert Takácz, Ladislav Borák a Fabio Dalla Costa. Na druhém místě se umístilo družstvo ve složení: Jan Kadlec, Bronislav Malinka a Ladislav Kadlec. Třetí tým byl složen z členů: Ing. Jiří Bouma, Miloš Průdek a MVDr. Vladimír Janoušek. Všem úspěšným střelcům tímto blahopřeji a doufám, že se na střelnici v Rakvicích sejdeme opět v hojném počtu i v příštím roce. Závěrem bych rád poděkoval vinařství Vajbar, vinařství Pavel Binder, vinařství Švásta a Kadlec, vinařství Tomáš Nečas, vinařství Švarc & Bílek a společnostem Meopta a Tenolix za hodnotné ceny pro úspěšné střelce. Poděkování samozřejmě patří i všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci závodů.

Ing. Radek Švarc

MS Rakvice